SCHEIDEN IN UTRECHT IN HET NIEUWS

De scheidingsmediator

Wat houdt het beroep van scheidingsmediator in? Wat kun je verwachten als je je scheiding middels mediation wilt afhandelen? En is elke scheiding geschikt voor mediation? 

scheiden in utrecht op indebuurt

Wij werden geïnterviewd voor In de Buurt Utrecht en hebben uitgebreid kunnen vertellen over ons bedrijf, onze samenwerking en hoe een scheidingstraject verloopt. 

indexering alimentatie 2021

Het indexeringspercentage voor alimentatie is bekend gemaakt. Per 1 januari 2021 indexeert de alimentatie met 3%. Op de website van het LBIO kun je zelf nakijken wat dit inhoudt voor de alimentatie die je nu betaalt of ontvangt. 

Voor vragen over de indexering of het laten maken van een (nieuwe) alimentatieberekening bel 030-2072016

Gratis spreekuur 

Elke eerste dinsdag van de maand, van 10uur tot 12uur, is Michelle of Evelien op ons kantoor aan de Zandweg 117 in De Meern aanwezig voor een gratis inloopspreekuur. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over scheiden en het verbreken van een samenleving. Aanmelden mag maar hoeft niet. 

SCHEIDEN EN KINDEREN 

Alles wat vertrouwd en veilig is bestaat niet meer. Veel kinderen kunnen het moment dat zij te horen kregen dat hun ouders gaan scheiden later nog exact herinneren. 

ONDER WELKE VOORWAARDEN TROUWEN

Het vieren van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is natuurlijk vooral een feestelijke en onvergetelijke dag. Er is echter een belangrijk zakelijk aspect wat vaak in alle euforie vergeten wordt. Namelijk: onder welke voorwaarden wil je trouwen?

TOP VIJF OORZAKEN VAN SCHEIDING

Iedereen heeft het wel eens gelezen: één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Zelfs bij stellen die al lange tijd bij elkaar zijn, eindigt de relatie in een breuk.

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat veel huwelijken het niet redden?

SCHEIDEN EN CORONA

In deze onzekere tijd worden we om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan opgeroepen zoveel mogelijk in isolement te leven en anderen mensen te mijden. Maar hoe zit dat dan als je midden in scheiding ligt? Of misschien nét de eerste stap wilde gaan zetten. Bij ons hoeft dat geen probleem te zijn. Gesprekken tussen jullie en onze scheidingsspecialist kunnen op verschillende wijzen plaatsvinden. Via Skype bijvoorbeeld, via een telefoon groep en Whatsapp en email, het zogenaamde online scheiden. Ook afspraken aan tafel zijn in goed overleg nog steeds mogelijk. Jullie scheiding hoeft dus geen vertraging op te lopen. 

samenwonen en uit elkaar

Ook samenwoners hebben een aantal belangrijke zaken te regelen als ze uit elkaar gaan.Benieuwd welke zaken dat zijn? Bekijk hier onze nieuwste video.

SCHEIDEN EN VERZEKERINGEN

Als de scheiding eenmaal rond is, zijn er nog een aantal administratieve zaken om af te wikkelen, waaronder het splitsen van jullie schadeverzekeringspakket. 

regelen bij scheiden

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding? Wij maakten er een vlog en een blog over. 

SCHEIDEN EN CORONA 

 Wat zijn de mogelijkheden voor een scheiding tijdens Corona? 

Nieuwe regels alimentatie 

Vanaf 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels omtrent partneralimentatie. De duur van betalen voor partneralimentatie is vanaf 1 januari 2020 de helft van de huwelijksduur, met een maximum van 5 jaar. Lees er alles over in onze blog. 

SCHEIDEN EN KOOPWONING

Waar moet u allemaal aan denken en rekening mee houden als jullie een (gezamenlijke) koopwoning hebben en gaan scheiden? En als jullie niet getrouwd zijn maar wel uitelkaar gaan? Wij helpen u om alles op een rijtje te zetten. 

Ons project

Vanaf nu zijn Evelien van Elst en Michelle van Bommel ook op bewegend beeld te bewonderen. Op Youtube houden we u op de hoogte van het reilen en zeilen omtrent scheidingen.

Parallel ouderschap 

Wat is parallel ouderschap? Wat is het verschil met co-ouderschap? En wat past het beste bij ons? Lees er over in een nieuwe blog. 

BLOG FAMILIEOPSTELLINGEN

De verhouding tussen gezinsleden veranderd onherroepelijk door een scheiding. Ouders wonen niet meer samen in één huis maar zijn nog wel samen ouders van hun kinderen. 
Voor zowel de ouders als de kinderen is het zoeken hoe ze het beste om te gaan met deze nieuwe situatie.